En annan odlare

Odling från start. Mitt mål är att bli självförsörjande på frukt och grönt, lära min son vart maten kommer ifrån och få laga god mat av det jag odlat. Att leva mitt liv på mitt sätt.

Maché sallat

Publicerad 2018-10-27 22:25:00 i Mat, Trädgård,


 
Maché sallat är en riktig favorit hos mig. Den är så enkel att odla och det ger en stor fin skörd året om. Perfekt att ha på smörgåsen, salladen eller som fin topping på tillexempel kött, kyckling, fisk.
 
I våras sådde jag maché  sallat i tunnelväxthuset  och i ett tråg. Den salladen skördade jag genom att dels plocka hela rosetter och även genom att ta några blad här och där.
Genom att så nytt i omgångar i trågen hade vi fin sallat genom hela vår/sommar och höst. Under sommaren när det var så varmt placerades våran sallat i skuggan vid svalare ställen.
 
Maché sallat är perfekt höst och vinter sallat har jag läst till mig och detta ska nu testas! Frön är satta i pallkragen med lock och det skall även sås inomhus i tråg.
 
Ser fram emot resultatet!
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En annan odlare

Nina heter jag och bor med min son på 3 år i kungsäter, odlingszon 1-2. Min förhoppning är att kunna leva på mitt odlande till den grad att jag och mitt hushåll kan livnära oss på min odling. Jag är utbildad florist och har ett eget företag inom hantverk. www.pepperminttwist.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela