En annan odlare

Odling från start. Mitt mål är att bli självförsörjande på frukt och grönt, lära min son vart maten kommer ifrån och få laga god mat av det jag odlat. Att leva mitt liv på mitt sätt.

Trädgårds pyssel🌱

Publicerad 2019-03-31 15:48:10 i Trädgård,

 
 
Jag hade turen att på en sida på facebook hitta gamla fönset helt gratis, igår han vi hämta hälften och inom kort hämtar vi resten. Det räcker gott och väl till ett växthus! Helt perfekt! 
 
Men innan jag har planerat och skissat upp hur det ska se ut så får några av fönstrena tjänstgöra på pallkragar så jag får fler drivbänkar. Då den finns två olika storlekar på fönstrena så funderar jag på att sätta nära stora som ett tak på några odlingsbäddar med fiberduk på sidorna. Kanske funkar bra?
 
 
 
 
 
Idag passade jag i all hast att så 2 långa rader med palsternacka och vintermorot och på med en fiberduk. Bättre sent än aldrig. I och för sig så går det ju att så dessa ett tag till framöver men det är väl lite mer min planering som vill ha i dom fort. Morötterna är en lagringsbar sort som man gott kan nalla lite av mot midsommar som mini morötter. Och sedan skall en del av den bädden få lite purjolök. 
 
 
 
 
Nu är det en riktigt härlig tid för nu har det börjat frodas fint i odlingarna, både på friland och i växthuset. Fick även planterat halva pluggbrättet med örter, dom fick göra en mellanlandning i växthusets odlingsbädd innan de får komma ut till den stora på friland.
 
Nu är nästa sådd i planering nämligen vårsådden. omgång nummer två av de mesta, försöker så allt i omgångar med ett par veckors mellanrum under vårvintern och nu när den riktiga våren är här blir det att fylla upp så mycket det bara går.  
 
Snart är det äntligen dags att kunna nalla lite från spenaten och brännäslorna är i fullfart och skall nu skördas,  förvällas och frysas in, kanske en nässelsoppa redan nu? 🌱
 
/Nina
 
 

Om

Min profilbild

En annan odlare

Nina heter jag och bor med min son på 3 år i kungsäter, odlingszon 1-2. Min förhoppning är att kunna leva på mitt odlande till den grad att jag och mitt hushåll kan livnära oss på min odling. Jag är utbildad florist och har ett eget företag inom hantverk. www.pepperminttwist.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela