En annan odlare

Odling från start. Mitt mål är att bli självförsörjande på frukt och grönt, lära min son vart maten kommer ifrån och få laga god mat av det jag odlat. Att leva mitt liv på mitt sätt.

Skördedags!

Publicerad 2018-11-08 15:00:32 i Mat, Trädgård,

 
 
 
Nu är det dags, tio dagar efter sådd att skörda sådden av ärtskotten vi satte! Dom har vuxit så det knakar och nu är det bara att mumsa i sig. Det känns nästan som man kan se hur dom växer!
Jag skulle ha sått en ny omgång för några dagar sedan men livet kom imellan så det ska göras så snart som möjligt.
 
Jag har en ide om ärtskott som jag ska testa och om det funkar kommer jag snart lägga ut det här på bloggen. Lite om hur man kan ta tillvara på skörden.Testing testing för man vet ju inte om man aldrig har provat.
 
Så kul att höst/vinter odla. Att kunna njuta av hemodlat året runt. Att kunna förädla det man odlat till olika inläggningar, marmelader och drycker. Så kul!
En av mina nya favoriter är helt klart tomatmarmelad med vanilj. Det är så gudomligt gott! Helt perfekt till ostfatet eller till surdegsbrödet,
så gott och så enkelt att göra! Kommer recept på bloggen inom kort.
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En annan odlare

Nina heter jag och bor med min son på 3 år i kungsäter, odlingszon 1-2. Min förhoppning är att kunna leva på mitt odlande till den grad att jag och mitt hushåll kan livnära oss på min odling. Jag är utbildad florist och har ett eget företag inom hantverk. www.pepperminttwist.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela