Hemgjord clementin/lime curd!

Åh det är så himla gott med hemjord curd. Dessutom är det enkelt att göra och går relativt snabbt. En curd kan man variera på många olika sätt, tillexempel den klassiska lemoncurd, apelsincurd, apelsin/ingefäracurd, clementincurd mm.
Detta recept ger en stor burk curd. Hållbarheten är ca 1 vecka i kylskåp.
Ingridienser:
~ 14 små clementiner eller 10 större
3 st lime
4 ägg
3 äggulor
4dl socker
125g smör
Gör såhär:
pressa ut safter ur citrusfrukterna och reducera ned saften till hälften. Låt svalna.
vispa ihop ägg, äggulor och socker i en värmetålig skål och tillsätt citrussaften.
värm över vattenbad tills krämen tjocknar. Det tar va 15-20 min. När krämen är tjock tillsätts smöret i mindre bitar.
häll upp i en väl rengjord glasburk.
Klart🤩




