Maskrosmarmelad

Passa på nu att ge er ut över skog och mark och stänna vid någon mysig äng och plocka maskrosor! Eller har ni kanske som jag, hela trädgården full av dessa ljuvliga blomster?
Till maskrosmarmeladen använder man bara de gula kronbladen på maskrosorna som ger en fin somrig smak.
ingridienser:
2L vatten
2 L maskros kronblad
1,5 paket sylt socker
1/2 dl vaniljsocker med äkta vanilj
6 små ekologiska citroner
rena burkar
Gör såhär:
koka upp vattnet och häll över maskros kronbladen i en skål.
skiva 5 citroner och lägg i maskrosvattnet. Låt stå tills det svalnat.
sila sedan genom en duk o h koka upp vätskan och häll i syltsockret, låt koka 3-5 min. Skumma av noga. Häll i vaniljsocker, zest från den sista citronen och saften från citronen.
häll upp i väl rengjorda burkar och skruva åt locken hårt och vänd burkarna upp och ned.
klart! 🍋🌼




